Tomat och Mozzarellasallad med basilika och Habanerodressing

Denna Mozzarellasallad passar fantastiskt på sommarens grillbufféer eller som tillbehör till valfri maträtt.
Det är rejält bett i den, men smakerna passar fantastisk ihop.

 

Det här behöver du :

  • 8 stora plommontomater
  • 2 förp a´150 gram minimozzarella (Galbani)

Chili & basilikadressing :

  • 1/2 – 1 finhackad Habanero (Eller annan riktigt stark chili, du bestämmer styrkan)
  • 1 msk Zeta olivolja med basilika
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • en gnutta socker
  • Svartpeppar
  • Flingsalt

GÖR SÅ HÄR :

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen,
  • ringla den över skivade tomater och riven mozzarella.
  • Toppa med färsk basilika och chili som dekoration.




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.