The Devil´s Fatty

The Devils Fatty är ganska brutal.

Den ger dig en käftsmäll samtidigt som den ger dig total njutning.

Receptet är baserat på riktigt het sås som du antingen gör själv eller köper på bla Grillhouse.se men det går bra med vilken stark sås som helst.

 

IMG_2985

Du behöver:

  •  500 g fläskfärs
  • 3 paket tjock bacon
  • Jalapeno eller annan chilipeppar
  • Riven ost
  • Stark rub, tex Red Eye Express
  • Valfri stark BBQ-sås jag använder mig av Rufus Teage Blazin’ Hot
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • En msk Riktigt het sås

 

Gör så här:

  • Blanda ihop fläskfärs, paprikapulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar, spiskummin, koriander och den heta såsen.
  • Mixa väl.
  • Låt stå i kylen någon timme så att kryddorna sätter sig i färsen.
  • Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.
  • Gör en baconväv av resterande 2 baconpaket.
  • Instruktioner hittar du HÄR.
  • Hacka grön peppar.
  • Platta ut färsen i en kvadrat något mindre än baconväven.
  • Gör detta på ett ark plastfolie.
  • Rubba den med rubben.
  • Sprid ut bbq-sås
  • Fördela baconbitar och grön peppar över färsen.
  • Toppa med riven ost.
  • Rulla nu försiktigt ihop färsen till en rulle med hjälp av plastfolien.
  • Se till att den är ordentligt tät i skarven och på sidorna.
  • rubba rullen och flytta över på baconmattan.
  • Rulla in i baconmattan så den sitter väl.

IMG_3218

  • Grilla på indirekt värme på väldigt låg värme.
  • Ca 100 grader i ca 3 h eller tills den har e innertemperatur på 65 grader.
  • Rök med Hickoryflis dom första 1,5 h.
  • Det går även bra med din favorit flis.
  • När den är klar, rulla in i folie och låt vila ca 5 minuter.

 

Vill du prova en vanlig Bacon Explosion först så hittar du receptet HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.